Program Čigota - škola zdravog  života

Program Čigota je medicinski program namenjen za redukciju telesne težine i promenu životnog stila.
Cilj programa nije samo smanjenje telesne težine, već je to i škola zdravog i pravilnog života! Naš zadatak je i da svakog polaznika programa naučimo kako da prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da  ih ispravi po povratku kući i što je najvažnije da nauči da živi drugačije - aktivno i zdravo!
Ovaj jedinstveni  dijetetsko rekreativni program će Vam pomoći da se tokom boravka na Zlatiboru oslobodite viška kilograma, da se odmorite, osvežite, obnovite kondiciju i  unapredite zdravlje.
Program je osnovan 18. novembra 1989. godine  i do danas  je  u njemu učestvavalo preko 41. 000 korisnika
Suština programa je u uspostavljanju poremećene ravnoteže između unosa energije i potrošnje, smanjenje telesne  težine i redukovanje faktora koji narušavaju zdravlje, trajno oslobađanje viška masnog tkiva i poboljšanje fizičkih  sposobnosti i estetskog izgleda bez obzira na godine, starost i pol!

Koncepcija Čigota programa je zasnovana na:
- dobro izbalansiranoj dijeti
- strogo određenoj  i doziranoj fizičkoj aktivnosti ( rekreativne šetnje, vežbe  u bazenu i vežbe  u sali) 
- edukativnim predavanja (lekara, profesora sporta, nutricionista i  psihologa) 
- stvaranju pozitivne, grupne  atmosfere.

DIJETETSKI TRETMAN
Dijete su hipokalorijske sa očuvanom hranljivom vrednošću namirnica i uravnoteženim  odnosom hranljivih materija . Dnevni energetski unos se uobičajeno kreće između 1000 i 1500 kcal, a u zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika  se i individualno propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom - nutricionistom i lekarom.
Dnevni energetski unos je raspoređen na 5 obroka - tri glavna i dve užine.
Hrana  je pažljivo odabrana  i pripremljena sa  raznovrsnim namirnicama  i sa akcentom  pored  kvaliteta  i na estetskoj komponenti.

PROGRAM FIZIČKIH AKTIVNOSTI
Fizičke  aktivnosti su strogo dozirane, sprovode  se  3-4  sata dnevno  i obuhvataju duge , rekreativne  šetnje, vežbe   u sali  i vežbe u bazenu . Svaka  aktivnost  traje  od  45-60 minuta  i sprovodi se pod kontrolom profesora sporta. Ritam fizičkih aktivnosti je uslađen sa ritmom obroka.

Ukoliko korisnik zbog zdravstvenog stanja, izrazite gojaznosti ili lošije fizičke kondicije nije u mogućnosti da bude raspoređen u okviru grupnih fizičkih aktivnosti u konsultaciji sa lekarom i profesorom sporta određuje se individualni dnevni plan fizičkih aktivnosti.

Boravak  u grupi  pomože da se ostvari sklad, poboljša raspoloženje, podstakne volja i motivacija, kao i vera da se može uspeti u novom i zdravom načinu života.

Uspeh našeg programa nisu samo izgubljeni kilogrami i unapređenje zdravlja, već i sticanje novih saznanja i novih prijatelja!!

PRIDRUŽITE  NAM SE  I POSTANITE PRIJATELJ  ČIGOTA TIMA !!! 


VEŽBE U SALI

VEŽBE U BAZENU

ČIGOTA ŠETNJA

MISIJA: Posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih i kontinuiranim usavršavanjem kadrova, podižemo nivo medicinskih, zdravstveno-rekreativnih i turistićkih usluga. Uz infrastrukturna ulaganja u poboljšanje smeštajnih kapaciteta, medicinske opreme, kabineta i pratećih sadržaja Specijalna bolnica “Čigota” se prezentuje kao referentna ustanova za bolesti štitaste žlezde i metabolizma u širem regionu. Stalnim podizanjem kvaliteta ostalih usluga stremimo povećanju ukupnog profita.

VIZIJA: Formiranje savremenog evropskog dijagnostičkog i rehabilitacionog centra kao i evropskog tiroidološkog centra. Potenciranje na najboljem medicinskom programu lečenja gojaznosti, savremenom wellness centaru. Sve navedeno treba da je u sklopu visokokvalitetatne zdravstveno-turističke ustanove, koja bi po svojim sadržajima bila jedinstvena u ovom delu Evrope.
 

Copyright © 2003 - 2018. Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma . ČIGOTA Zlatibor . Realizacija Radionica KRUG

Scroll to Top