Language
office@cigota.rs +381 (0)31 597 597

Kako se leči gojaznost? 
Pored  masovnosti problema,  mali broj gojaznih osoba se adekvatno leči. Češće se koriste razne neproverene dijete  i razni ”čudotvorni preparati ” koji nisu zasnovani na savremenim medicinskim principima. Dijete su najčešće kratkotrajne, rigorozne, obično favorizuju određene namirnice, a druge potpuno eliminišu. Njihov efekat može biti poguban po zdravlje, često kao i sama gojaznost. Savremeni pristup lečenja gojaznosti mora da obuhvati promenu načina života , eliminaciju loših životnih navika i promenu načina ishrane. Mora se povećati fizička aktivnost, a smanjiti kalorijski unos.
Naša ustanova je prepoznala ovaj problem, pa je u saradnji sa istaknutim profesorima Medicinskog fakulteta i profesorima fizičke kulture  iz Beograda, (prof. dr Marija Pecelj Gec, prof. dr Jagoda Jorga, dr tehnologije ishrane Svetlana Ršumović, prof. dr Jovan Petrović) krenula sa projektom programa, koji je imao za cilj da pomogne ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma. Program je dobio ime  prema obližnjem vrhu na Zlatiboru. Prvi put je predstavljen 10.11.1989. u Međunarodnom pres centru u Beogradu. Zvanično je počeo sa radom, 18.11.1989. dolaskom prvog korisnika Programa. Od tada pa do danas Program je koristilo preko 41. 000 korisnika.
Program  je zasnovan na dobro izbalansiranoj dijeti, raznovrsnim i dobro doziranim fizičkim aktivnostima i predavanjima o zdravim načinima života.

   
Program ČIGOTA  nije samo skidanja viška kilograma, kako to mnogi misle, već je to  škola zdravog i pravilnog života. Naš cilj je da naučimo svakog polaznika programa kako da  prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da ih ispravi po povratku kući i da nastavi da  živi drugačije, aktivno i zdravo. Uspeh našeg programa nisu samo izgubljeni kilogrami već i znanje koje se odavde ponese i primeni  po povratku kući.

 

MISIJA: Posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih i kontinuiranim usavršavanjem kadrova, podižemo nivo medicinskih, zdravstveno-rekreativnih i turistićkih usluga. Uz infrastrukturna ulaganja u poboljšanje smeštajnih kapaciteta, medicinske opreme, kabineta i pratećih sadržaja Specijalna bolnica “Čigota” se prezentuje kao referentna ustanova za bolesti štitaste žlezde i metabolizma u širem regionu. Stalnim podizanjem kvaliteta ostalih usluga stremimo povećanju ukupnog profita.

VIZIJA: Formiranje savremenog evropskog dijagnostičkog i rehabilitacionog centra kao i evropskog tiroidološkog centra. Potenciranje na najboljem medicinskom programu lečenja gojaznosti, savremenom wellness centaru. Sve navedeno treba da je u sklopu visokokvalitetatne zdravstveno-turističke ustanove, koja bi po svojim sadržajima bila jedinstvena u ovom delu Evrope.
 

Copyright © 2003 - 2018. Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma . ČIGOTA Zlatibor . Realizacija Radionica KRUG

Scroll to Top