Užine sa niskim sadržajem joda
- Sveže voće (ne kandirano), jabuke, grožđe, banane, lubenice.
- Pire od jabuka (preporučuje se u staklenoj ambalaži)
- Suvo grožđe i drugo sušeno voće
- Štapići od šargarepe (sveži, neprerađeni)
- Nesoljen kikiriki buter - Nesoljen kikiriki buter ima tendenciju da se stajanjem podeli u dva sloja, gornji, tečni i donji koji je čvrste konzistencije. Zbog toga treba da se dobro promeša pre upotrebe. (Ako je potrebno, ukus se može popraviti dodatkom nejodirane soli.) Vratiti u frižider i ohlađen više se neće razdvaajti na slojeve ali će biti pogodan za upotrebu.
- Neposoljeni beskvasni krekeri
- Nesoljeni pirinčani kolači
- Kokice (domaće bez sojinog ulja i nesoljene jodiranom solju)
- Nesoljeni bademi, orasi, kikiriki, indijski orasi (kupovati u prodavnicama zdrave hrane jer u gotovim proizvodima mogu biti pripravljeni sa jodiranom solju).
- Domaći hleb i pogače (pravljeni sa nejodiranom solju); kolači mogu da se prave sa medom ili džemom.
- Gazirana pića uključujući i kolu, 7-Up, i Sprite (preporučuje se staklena ambalaža, obojena pića mogu da sadrže boje sa jodom