Language
office@cigota.rs +381 (0)31 597 597

Služba za  fizikalnu medicinu i rehabilitaciju osnovana je  u ovoj Ustanovi 1971. godine.
Od tada do današnjeg dana  služba se proširila kadrovski, prostorno i tehnički i prerasla u savremeno Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, raspolaže sa  svim aparatima za elektroterapiju, magnetoterapiju, sonoterapiju, fototerapiju, termoterapiju, hidroterapiju i mehanoterapiju, kao i savremeno opremljenu salu za kineziterapiju.

Indikacije:
•    akutna i hronična oboljenja lokomotornog sistema,
•    degenerativna oboljenja kičmenog stuba i perifernih zglobova (lumbago, diskopatija vratne i lumbalne kičme, išijalgija, koksartroza, gonartroza...)
•    reumatska oboljenja (Reumatoidni artritis, M. Behterev, giht)
•    vanzglobni reumatizam mekih tkiva, tendinitis, tendosinovitis, entenzopatije, epikondilitis (teniski lakat), sindrom bolnog ramena
•    oboljenja centralnog nervnog sistema
•    deformiteti kod dece
•    posttraumatska stanja i kontrakture
•    sportske povrede: distenzije, distorzije, kontuzije, frakture, usporeno stvaranje kalusa
•    oboljenja periferne cirkulacije (polineuropatije nastale kao posledica šećerne bolesti, prekomernog pušenja i uzimanja alkohola)
•    anticelulit program za lečenje svih oblika celulita i njihovu prevenciju, primenjujući fizikalne procedure: limfnu drenažu, saunu, podvodnu masažu, bodilajn mišićni stimulator, laser i ručnu masažu.

Od  aprila 2010. godine Uredbom  o Planu mreže zdravstvenih ustanova Specijalna bolnica ima 70 postelja za produženu rehabilitacija reumatskih oboljenja, povreda i oboljenja lokomotornog  sisitema, endokrinološka oboljenja i rehabilitaciju dece.

MISIJA: Posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih i kontinuiranim usavršavanjem kadrova, podižemo nivo medicinskih, zdravstveno-rekreativnih i turistićkih usluga. Uz infrastrukturna ulaganja u poboljšanje smeštajnih kapaciteta, medicinske opreme, kabineta i pratećih sadržaja Specijalna bolnica “Čigota” se prezentuje kao referentna ustanova za bolesti štitaste žlezde i metabolizma u širem regionu. Stalnim podizanjem kvaliteta ostalih usluga stremimo povećanju ukupnog profita.

VIZIJA: Formiranje savremenog evropskog dijagnostičkog i rehabilitacionog centra kao i evropskog tiroidološkog centra. Potenciranje na najboljem medicinskom programu lečenja gojaznosti, savremenom wellness centaru. Sve navedeno treba da je u sklopu visokokvalitetatne zdravstveno-turističke ustanove, koja bi po svojim sadržajima bila jedinstvena u ovom delu Evrope.
 

Copyright © 2003 - 2018. Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma . ČIGOTA Zlatibor . Realizacija Radionica KRUG

Scroll to Top